Online Patroontekenen

Het is ons de laatste maanden vaak gevraagd, waarom geen patroontekenen online leren.
We hebben heel lang getwijfeld of we de lessen digitaal op een didactisch goede manier zouden kunnen geven En of we op afstand wel goed zouden kunnen begeleiden.
De ervaringen die we de afgelopen maanden hebben opgedaan met de naailessen op afstand waren erg goed.
Daarom geven we per januari 2021 patroontekenen op afstand, met als einddoel (eventueel) examen Costumière.
Je kunt op elk moment instappen en je kunt de tutorials bekijken wanneer jij dat wilt. Dat maakt de cursus ook geschikt voor mensen die niet in Nederland wonen, maar aan de andere kant van de wereld, zolang je maar toegang hebt tot het internet.

De cursus is bedoeld voor mensen die al kunnen naaien. Je moet zeker al een keer een broek met sluiting, een blouse met kraag en knoopsgaten en een rok met ritssluiting hebben genaaid. Natuurlijk kan je het ook zonder de praktische kennis proberen, maar dan is het lastiger te begrijpen.

Voor de duidelijkheid: dit is geen schriftelijke cursus! Je krijgt écht onderwijs en échte begeleiding. De docenten maken tijd voor begeleiding vrij. Je kunt dus altijd alle vragen stellen die nodig zijn om een goed leerproces te ervaren!

Een online-abonnement kan na corona omgezet worden in een fysieke opleiding bij onze modevakschool. Twijfel niet en schrijf je gewoon in. Het kan echt nog even duren voordat we weer echt kunnen starten en dan heb je module 1 en 2 al binnen! Wil je er nog even over praten, dan mag je altijd een bel-afspraak maken met hoofddocent Kitty Witmond!

De cursus patroontekenen is een onderdeel van de opleiding costumière.
De cursus is verdeeld in de volgende modulen:

1. rokken:
Door te werken met verschillende grondpatronen leer je 10 rokken en 2 broekrokken uit te werken met daarin ook verschillende naai-technieken

2. broeken:
In deze module leer je 10 broeken te tekenen, waaronder een jeansbroek, bandplooibroek, legging en pyjamaboek

3. blouses:
Naast de overhemdblouse zijn er nog blouses met verschillende sluitingen en mouwen in de ze module. In totaal 12 blouses aan de hand van meerdere grondpatronen

4. japonnen:
Het grondpatroon van de japon met mouw is een avontuur omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn. Ook in deze module 10 x gevarieerd de japon

5. kinderkleding:
We besteden aandacht aan jurkjes en broeken, in totaal 5 jongenspatronen en 5 meisjespatronen met de passende naai-technieken natuurlijk

6. proportieleer:
Wat doe je als een lichaam niet gelijk is, we kennen allemaal de problemen van niet-passende kleding bij scheve heupen, een te kort been of ronde billen. Een hele module trucs en uitleg!

Textielwarenkennis:
Voor dit onderdeel moet je naar de studio komen voor een dag textiel warenkennis. Deze module moet je ook apart betalen en kost € 95,-. Je leert aan de hand van ongeveer 100 stalen hoe stoffen ontstaan, hoe je ze herkent, hoe ze heten en wat je ermee kunt doen. Deze dag kan je inmiddels ook online thuis volgen met tutorials. Kijk voor meer informatie op de pagina van textielwarenkennis.

In totaal worden er 54 patronen in de tutorials behandeld. De tutorials zijn met een eigen link 6 maanden te bekijken. Er is een verlenging mogelijk als daar aanleiding voor is.

Vanwege de didactische opbouw van de kennis is het niet mogelijk de cursus in een andere volgorde te doen, alleen de textielwarenkennis kan op een ander moment worden gevolgd

Deze cursus is onderdeel van de opleiding Costumière. Als je het diploma wilt halen door examen te doen bij het LPM, is het belangrijk om ook alle naai-technieken van ons port-folio te doen. Ook moet je een paar lesdagen uittrekken voor de examentraining en de laatste opdrachten. We vertellen je graag persoonlijk wat dat allemaal inhoudt.

Tijdsduur
Het is altijd lastig in te schatten hoe snel mensen werken. Elk patroon kan je meetekenen met de tutorial en daarnaast zijn er huiswerk-opdrachten die in een volgende tutorial worden behandeld. Bij vragen is onze hoofddocent via de app te bereiken, bellen kan ook, maar dan op afspraak.

Wij denken dat elke module 4 maanden nodig heeft omdat we ook willen dat je sommige modellen in stof uitwerkt. We willen ook dat je foto’s maakt van je werk, die slaan wij op in jouw eigen dossier, zodat we altijd met de begeleiding terug kunnen gaan naar eerder werk.

Kosten
Lesboek: ” Grondpatronen voor costumière en coupeuse”     € 44,95 (eenmalige aanschaf)
Boekje “patronen naai-technieken”  € 15,00 (eenmalige aanschaf)
Verzendkosten  € 6,95
Module 1 t/m 6: per module € 260,- per module (Dat is € 65,- per maand, iets minder dan het gewone lesgeld). Je betaalt een hele module in één keer.
Textiel warenkennis is een zaterdag-workshop  € 95,-

Verder heb je nodig:
-tekenspullen (potlood fineliner, geo-driehoek, gum, liniaal, enz)
-wit tekenpapier
-overtrekpapier
-map om alles te verzamelen
-prittstift
-burmeister-mallen voor ronde lijnen
-lap katoen voor de naai-proefjes met wat fournituren

Wil je nog iets weten? Mail ons! fiftywaysstudio@online.nl

Fifty Ways is een volledig gecertificeerde opleiding en erkend leerbedrijf. Je bent dus in goede handen!