Snel-opleiding Costumière

Door het corona-jaar dat we hebben doorgemaakt, is de visie op de kledingindustrie aan het veranderen.
Moest alles eerst nog snel en goedkoop en ver weg worden geproduceerd, nu denken we daar anders over en is er meer ruimte gekomen voor ons ambacht.
Bij een mini-onderzoekje van ons team bleek dat er op 29 april 2021 in Nederland maar liefst 71 coupeuses werden gevraagd en dat aantal stijgt.

Het wordt dus tijd om je om te scholen! Maar daarbij is een veel gehoorde klacht dat het zo lang duurt voordat je een diploma hebt.

Fifty Ways gaat in het nieuwe cursusjaar de costumière-opleiding mogelijk maken in één jaar!
Je begint in september 2022 en je doet in mei/juni van 2023 examen. Het is één jaar flink investeren in tijd, en dan kan je daarna door naar de opleiding kleermaker.

Let op: Je moet wel al wat naai-ervaring hebben!

Even in het kort de investering:
Je doorloopt 3 kwartalen les van 8 uur en 15 minuten per week. De maandag is een volledige lesdag (tot 16.00 uur) met heel veel patroontekenen. Verder volg je nog een reguliere les in de week, dat moment kan je kiezen uit de lesmomenten die Fifty Ways al biedt (zie home>rooster).

Het lesgeld is € 8,62 per uur (dat zijn de gewone Fifty Ways-prijzen), je betaalt per kwartaal.
Er komen natuurlijk nog wel kosten bij zoals het lesmateriaal (boeken en stalen) en de examenkosten. Verder kost de opleiding het materiaal waar je zelf mee kiest te werken aan stoffen en fournituren.

Wil je meer informatie, stuur ons dan een mail. Wij sturen je dan het programma toe: fiftywaysstudio@online.nl

De opleiding gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen en betalingen