Weven leren

Sinds januari 2021 hebben we eindelijk een eigen weefruimte met op dit moment 6 weefgetouwen in verschillende maten.

Wilde altijd al weten wat weven is, en het misschien ook leren, dan kan je 1 dagdeel (vrijdag of zaterdag van 9.00 tot 13.00) weven boeken als snuffelmoment. Je weeft dan op alle verschillende getouwen een stukje, je leert de verschillen van de getouwen, van de garens en van de inrijging. Deze ochtend kost € 44,-, dat is dezelfde prijs als de naaizaterdagochtend.

Wil je daarna meer, dan gaan we een project afspreken. Je gaat in 3 vrijdagen ( 3 x € 69,00 exclusief het materiaal) het getouw leren opzetten en daarna weef je 3 handdoeken en keperbinding. Je kunt vanaf dat het getouw klaar is om te weven, op elk moment dat de studio voor de naailessen open is, komen weven tot je werkstuk af is. Je betaalt de lesprijs die de naaicusisten ook betalen en dat was in 2021 € 17,00 per les. De prijs in 2022 zal iets hoger zijn.

Maar de online-basiscursus “Weven in 3 dagen” is binnenkort ook beschikbaar.
De online-cursus bestaat uit een handleiding en 3 tutorials:

Dag 1: weefgetouw bouwen(paardjesgetouw met 4 schachten), uitleg weefbrief en materialen, schering maken
Dag 2: weefschema lezen, schering inleggen, inrijgen en rieten
Dag 3: Schering aanbinden, schemels aanbinden, trappers verbinden, weven

Inclusief de weefgarens (5 klossen cotto-lin: 2 zwart, 2 wit en 1 steunkleur naar keuze), kost de cursus € 300,- (excl. verzendkosten 6,75)
De tutorials zijn een half jaar te bekijken op YouTube. Er is ondersteuning mogelijk via What’sApp, net als bij onze andere online-cursussen.

Fifty Ways heeft al sinds 2015 ervaring met lesgeven via tutorials, dus succes verzekerd! Je kunt direct aan de slag!

Opgeven kan door ons een mailtje te sturen: fiftywaysstudio@online.nl