Wij van Fifty Ways

 

Fifty Ways is een veelzijdige studio op het gebied van mode en kleding maken en patroontekenen. Daarnaast kun je ontwerplessen en kostuumgeschiedenis volgen.
Fifty Ways besteedt ook uitgebreid aandacht aan de herkomst van stoffen. Zo geven we twee keer per jaar de cursus textiel warenkennis en is er op vrijdagen weefles: in een speciale weefruimte staan 7 weefgetouwen opgesteld.
Verder is er een ruim aanbod van workshops mbt handwerktechnieken, lingerie en het maken van leuke modeaccessoires, het aanbod verschilt per jaar.

Ons pand aan de Wateringweg 63-65 in Haarlem heeft twee goed ingerichte lokalen voor naaien en een weeflokaal. Er is plaats voor 18 cursisten per les met drie docenten. De groepen per docent zijn tussen de 6 en 8 cursisten groot.

Op de bovenverdieping is er verkoop van stoffen. Fifty Ways heeft een klein collectie met stoffen van goede kwaliteit. Deze stoffen zijn ook te koop voor consumenten.

Fifty Ways heeft een eigen YouTube-kanaal: fiftywaysstudio, waar je alle tutorials kunt volgen. Enkele staan overigens ook op deze website.

Fifty Ways is lid van het LPM (Landelijk Platform voor Modevakonderwijs), de Modint (branchevereniging mode- interieur-,tapijt en textiel) en van de BMA, Branchevereniging Mode Ambachten. Kijk voor meer informatie op www.lpmmode.nl en www.modeambachten.nl. Fifty Ways is een door de overheid erkend onderwijsinstituut (CRKBO) en een erkend SBB leerbedrijf voor MBO en HBO studenten.

 

   

Docenten:
Kitty Witmond – van der Voort
Diploma’s Costumière, Coupeuse en Lerares dames- en kinderkleding van de Landelijke Stichting Modevakscholen, Danckaerts-diploma coupeuse I en II, Danckaerts-diploma Jongens- en Herenkleding, Danckaerts-diploma Coupeuse Lingerie, tweede graad docent Textiele Werkvormen, derde graad docent Tekenen, Detex Textielbrevet, Pabo-diploma en diploma schoolleidersopleiding.

Kitty werkte bij het zelfmaakmodeblad Marion als coördinator. Heeft na de opheffing van Marion 21 jaar in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht, intern begeleider en als directeur om vervolgens in 2011 Fifty Ways te starten.

Kitty Witmond – van der Voort heeft een registratie bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO)

Tineke Vos
Costumière, Coupeuse en Lerares dames- en kinderkleding. Tineke heeft een docent-registratie bij het CRKBO.

Anke van der Voorn
Costumière i.o.

Annemarie Vinken
Costumière i.o.